Gáspár Era

Gáspár Era vagyok, 2004 óta igyekszem segíteni a kutyákat, nem csak az argentin dogókat.

Era4

Gyerekkorom óta imádom az állatokat, különösen a kutyákat. Iskolából hazafelé, ritkán fordult elő, hogy ne kísért volna haza 1-2 kutyus, akiknek menedékeket építettem.

2004 tavaszán az adó 1%-nak felajánlása miatt keresgéltem a net-en állatvédő egyesületet. Ekkor bukkantam rá egy kidobott, csontsovány argentin dog fotójára.

era3

Ez a kép megpecsételte a sorsomat. Dont magunkhoz vettük, rajta keresztül megismerhettem ezt a remek fajtát, és egy életre szerelembe estem.

Ettől a pillanattól próbálom segíteni a bajbajutott dogókat, dogó keverékeket. Természetesen más kutyus mellett sem megyek el, nem számít, kicsi, nagy, fekete, fehér, vagy sárga.

Évekig jártam a környékbeli gyepmesteri telepre fotózni a kutyikat, így adva nekik esélyt az életben maradásra. Fuvaroztam őket orvoshoz, gazdához.

Hiszem, hogy náluk nemesebb, remekebb, tisztább élőlény nem létezik, és fáj, hogy mennyire nem érdemlik tőlünk, ahogy bánunk velük. Jó lenne, ha minden ember, zsigerből érezné, NEKIK IS CSAK 1 ÉLETÜK VAN! Egyszerűen KÖTELESSÉGÜNK megfelelően gondoskodni róluk, szeretni őket. Ezt a tevékenységet munka mellett, leginkább sajátzsebből végezzük, szó szerint SZERELEMBŐL!

Borzasztó sok áldozatot kíván ez a munka, de mindenért kárpótolnak a boldog, gazdis képek, és annak a sok embernek a barátsága, bizalma, akiket ennek kapcsán megismerhettem.

541822_675246029155309_294907680_n (1)

Lassan 10 éve tölti ki minden gondolatom, minden szabadidőmet az állatok védelme.

A vörösiszap katasztrófa idején sem volt egy másodpercig sem kérdés, hogy a barátaimmal mennünk kell. Napokon keresztül dagasztottuk az iszapot, mentünk utcáról-utcára, házról-házra, fésültük át a pincétől a padlásig a területet.  Számtalan kutya, macska, nyuszi, tyúk, sün és malacka menekülhetett meg. Sokkoló volt az az egész. Rémületes és egyben megható. Megható az az összefogás, az a hihetetlen tenniakarás, amit csak azok élhetnek át, akik voltak már ilyen helyzetben.

era2

Reméljük soha, sehol nem lesz szükség hasonlóra, de ha mégis, tudom, hogy a mi kis csapatunk az elsők között indul, és teszi amit csak tud.

Büszke vagyok a barátságukra, ahogy a sok magyar, és külföldi argentin dogos ismeretségére, támogatására! Végtelenül sok energiát kapunk tőlük, amiért nem lehetek elég hálás.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress