Örökbefogadás

Megtetszett az egyik kutyus? 

Gondolkodtál rajta, hogy bővülhetne a családod?

Inkább befogadnál, minthogy vásárolnál?

Akkor nagyon jó helyen jársz! 

 1. Tudasd velünk, hogy vagy!

Ha megtetszett az egyik kutyusunk vagy ha még nincs konkrét elképzelésed írj nekünk egy bemutatkozó e-mailt a dogomentes@gmail.com címre. Az e-mail mindenképpen tartalmazza a nevedet, címedet és elérhetőségedet.

Ha konkrét kutyáról érdeklődsz akkor a nevét is írd bele, ha segítséget szeretnél kérni a leginkább hozzád illő kutyus kiválasztásáról akkor pár mondatban írd le mik azok a kritériumok amiken belül mozoghatunk a megfelelő kutyus megtalálásánál.

FONTOS! Egy örökbefogadás nem egy-két hónapról vagy évről, hanem a kutyus éppen aktuális életkorától függően 5-10 évről szólhat. Kérlek ezt a tényt vedd figyelembe mielőtt felkeresel minket.

 

Ezek után e-mailben küldünk neked egy gazdi-teszt név alatt futó dokumentumot amit kitöltve várunk vissza e-mail címünkre. Nem kell megijedni csak pár kérdésről van szó, hogy biztosak legyen abban, hogy a kiválasztott kutyus pont neked való.

2.Hívj fel minket!

Miután visszaküldöd a kérdőívet csapatunk összes tagja megnézi, észrevételezi. Ezek után szoktuk kérni egy telefonos elbeszélgetést. E-mailben értesítünk arról, kit is kellene hívni általában annak a számát kapod meg akinél éppen van a kutyus vagy ha csapaton kívüli ideiglenesnél akkor azt aki a legtöbbet tud róla. Ez a lépés fontos számodra és számunkra is. Ilyenkor a hirtelen eszedbe jutott kérdéseidre is kaphatsz választ, kérdezhetsz a kutyus jelleméről, szokásairól és nem mellékesen már mi is fogunk tudni legalább egy hanggal párosítani.

Többször kaptunk már olyan e-mailt amiben arra kértek minket, hogy hívjuk fel azt aki szeretne örökbefogadni. Ezt a dolgot két nagyon egyszerű oknál fogva nem szoktuk megtenni.

- ha nem égsz a vágytól, hogy meg tudj többet kiszemelt kutyusodról akkor sajnos nem a mi emberünk vagy. Csapatunk ezeket a kutyusokat saját pénzből, munka mellett menti akár láncról akár sintértelepről akár utcáról. Szabadidejében szocializálja, foglalkozik vele, orvoshoz hordja (saját pénzből) mire egy-egy örökbefogadás végére érünk az ideiglenes is családtaggá válik. Szeretnénk pont ezért számukra a legideálisabb családot megtalálni.

- ha sajnálod a telefonra azt a pár szár forintot, honnan tudjuk hogy az állatorvosra nem fogod sajnálni?

3. Találkozzunk személyesen, hozzátok az egész családot!

Általában telefonos beszélgetésnél már szóba kerül a személyes találkozó lehetséges időpontja is ha kölcsönös a szimpátia. Ilyenkor még jobban megismerhetjük egymást, láthatjátok élőben is a kiválasztott kutyust. Meg tudjátok figyelni viselkedését. Ha van már a családban másik kutyus őt is hozni kéne, hogy egyáltalán lássuk ők ketten mit szólnak egymáshoz.

4. Kérünk szépen egy kis gondolkodási időt!

Személyes találkozó után, kérünk szépen magunknak és neked is egy kis gondolkodási időt. Ilyenkor csapatunk megbeszéli a telefonos és személyes találkozó tapasztalatait és Te is átgondolhatod biztos vagy-e a dologban.

5. Beköltözik az új családtag!

Ha mindezeken túl mentünk és még mindig örökbe szeretnél fogadni akkor személyesen elvisszük hozzád esetenként Te is eljöhetsz a kutyusért. Az örökbefogadási szerződés aláírásával hivatalosan is megtörténik a befogadás.

Gratulálunk egy új családtaggal bővültél!

Nagyon sok örömet és boldogságot kívánunk hozzá.

6. Ellenőrizzük a tartási körülményeket!

Az örökbefogadás után is többször érdeklődünk minden rendben van-e veletek, hogy viseli az új környezetet a kutyus.

Bizonyos idő elteltével pedig személyes látogatást is teszünk.

Az örökbefogadással felvételt nyersz egy olyan csoportba ahol más dogósokkal is megismerkedhetsz akik tőlünk fogadtak örökbe. Tapasztalatokat cserélhetsz velük, képeket hozhatsz újdonsült kutyusodról. Mire eltelik egy-két bejelentkezés úgy érzed az örökbefogadással nem “csak” egy dogóval lettél gazdagabb de egy baráti társasággal is, akikhez mindig tudsz fordulni örömöddel és bánatoddal egyaránt.

Hajrá gazdijelölt! 

Legyél Te is baráti társaságunk tagja!

Dogó Mentés Csapata

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress